ייעוץ וליווי שוטף

אישור ניהול תקין לעמותה

אחת לשנה על העמותה להעביר דיווח לרשם העמותות. (לחל"צים ועמותות הפועלים באופן תקין לאורך זמן, התוקף הוא של שנתיים). משמעות הרישום היא שבעמותה יש מנגנון ביקורת תקין ושההתנהלות הכספית שלה תקינה. למה זה חשוב? כי רק בעזרת אישור ניהול תקין אפשר להגיש בקשה לתמיכות ממשלתיות. אבל לא רק הם, יותר ויותר תורמים וגופים פילנטרופיים תבקשים לראות אישור ניהול תקין לפני שיעבירו משאבים לעמותה או לחל"צ שלכם.

לצורך קבלת האישור תידרשו להציג מסמכים ואישורים שונים. חלק מהם ניתן להגיש באופן מקוון באתר רשם העמותות, כולל תשלום האגרה, מה שחוסך זמן והתעסקות. בנוסף, הנתונים מתעדכנים אוטומטית באתר הגיידסטאר, מה שנותן יותר שקיפות לעמותה.

אנו נעזור לכם להכין את כל מה שנחוץ כדי להוכיח שאתם מתנהלים בהתאם לחוק, אנו מכירים את כל הטיפים הקטנים והנקודות הקטנות שיקלו על התהליך, כך שתעברו את המשוכה של רשם העמותות בקלות.

התמחות בהסדרת סעיף 46

אם אתם פותחים עמותה או מקימים חל"צ, בודאי כבר התוודעתם לחשיבותו של סעיף 46 לפקודת מס הכנסה. הסעיף הזה חשוב במיוחד. מדוע?

אנשים או גופים שתורמים כסף לעמותות שיש להן אישור של רשות המיסים לפי סעיף זה, נהנים מזיכוי מס על הכנסות, ולכן יש להם אינטרס לתרום לעמותות כאלו, יותר מלאחרות. המדינה רואה חשיבות רבה בקיומן של עמותות המקדמות מטרות חברתיות, שהמדינה לא תמיד יכולה להגיע אליהן. לאור זאת, היא מעודדת את פעילות העמותות בדרכים ישירות ועקיפות, על פי מבחני זכאות שונים.

נדגיש, הטבת המס היא לתורמים, לא לעמותה.

כדי לקבל את האישור המיוחל, יש לעבור תהליך מורכב ולעמוד במספר תנאים.

השלב הראשון הוא שהעמותה תהיה חלק מהמטרות הציבוריות המאושרת ע"פ פקודת המס. כלומר, אם מטרות העמותה או החל"צ שלכם לא מוגדרים בהתאם, לא תוכלו בכלל להגיש את הבקשה.

השלב השני קובע שהעמותה תירשם כמלכ"ר ותהיה מוכרת כמוסד ציבורי. בדרך כלל זה משהו שנבצע במסגרת תהליך הרישום של העמותה ברשם העמותות, אבל אם לא עשיתם את זה בשלב הרישום, נטפל בהתאם מול הרשויות ונדאג שתירשמו כמלכ"ר ושתפתחו תיק במע"מ ובמס הכנסה.

חשוב שלא יהיו לעמותה חובות במס הכנסה ושהתקנון שלה יותאם לדרישות של סעיף 46. שוב נדגיש את החשיבות של מעורבות משרד מתמחה בשלב הקמת העמותה, על מנת שהתקנון יוגדר כראוי כבר בשלב הראשון מבלי שתאלצו להכניס בו שינויים בהמשך.

לבסוף, יש לחתום על מכתב התחייבות, לצרף מסמכים שונים, כגון, אישור רו"ח לניהול ספרים כחוק, ולהגיש את הבקשה.

קשה להפריז בחשיבותו של אישור לפי סעיף 46 לתקציבה של עמותה או חל"צ ובמילוי הבקשה כפי שנדרש. המומחיות שלנו בהגשת בקשה זו עבור עמותות מתבססת על ניסיון עצום וידע שנרכש בעמל ויזע רב. חשוב להקפיד על אינספור פרטים ולהכיר את הסעיפים ואת תתי הסעיפים בחוק לפני ולפנים, אחרת הבקשה עלולה להיפסל על קוצו של י'.

ייצוג מול הרשויות

פתיחת עמותה, הגשת אישורים, הגשת בקשות לתמיכות ממשלתיות ועירוניות. ניהול עמותה כרוך בעבודה עקבית מול רשויות. הפעילות מול פקידים ונציגים ממשלתיים כרוכה בהשקעה של משאבי זמן ולעיתים עלולה להיות מלחיצה ומאתגרת.

בהתבסס על ניסיוננו הרב, נוכל לחסוך לכם חלק נכבד מ"כאב הראש" הביורוקרטי. אנו מכירים היטב את הגופים מולם יש להתנהל. לכל אחד מהם יש דרישות ייחודיות, פה צריך להדגיש מילים מסויימות ושם חשוב לצרף חתימות ספציפיות. אנחנו שולטים בשלבים הנכונים, בחומרים הנדרשים ובמשרדים אליהם יש לפנות.

תוכלו ליהנות מהניסיון שלנו כחלק מהשירות השוטף. אנו נייצג אתכם בבקשות אישורים תמיכות וכיוצ' ונפנה לכם זמן לנהל את הפרוייקטים של העמותה.

הגשת בקשה לפורטל מרכב''ה

המדינה רואה חשיבות רבה בקיומן של עמותות וחל"צים שמקדמים מטרות חברתיות. כחלק מהסיוע המוצע לגופים אלו, היא תומכת כספית בעמותות וחל"צים באמצעות משרדי ממשלה ודרך הרשויות המקומיות.

איך נקבעת חלוקת התמיכות? בעיקרון, קיימים נהלים לחלוקת המשאבים, אבל בפועל, כל משרד קובע את סדר העדיפויות שלו, למי לתת תמיכה, באילו היקפים, ולכן, חשוב מאד להכיר את הדגשים השונים של כל משרד ורשות.

אם נסכם בקצרה: עמותה צריכה לעמוד בשני תנאים כדי לקבל תמיכה ממשלתית.

1. טכני: עמידה בכללי מנהל תקין וניהול פיננסי תקין

2. תכני: עמידה בתבחינים ובסדרי העדיפויות של המשרד הממשלתי שממנו מבקשים את התמיכה

פורטל מרכב"ה (מחשוב רוחבי כולל במשרדי הממשלה) היא מערכת ממשלתית שבין היתר, ניתן להגיש דרכה בקשות לתמיכה ממשרדי ממשלה שונים. זוהי מערכת מאובטחת הדורשת שימוש בכרטיס חכם המונפק במיוחד בחברות מתמחות. השימוש בה מיועד רק לעמותות שרוצות לקבל תמיכה ממשרדים ממשלתיים או מועדת עיזבונות.

מדובר במערכת מורכבת מאד שאינה כוללת הוראות הפעלה. ברוב המקרים, לומדים אותה תוך כדי מילוי הגשת הבקשה והיא כרוכה במילוי טפסים, הגשת דוחות ביצוע של פרוייקטים, דוחות תקציב, דו"ח שכר מנהלים, חמש המשכורות הגבוהות בעמותה, חתימות אלקטרוניות, דוח מקורות ושימושים ועוד.

למזלכם, אנו שולטים היטב במערכת ויכולים לחסוך לכם הרבה תסכול, עוגמת נפש, שעות עבודה וטעויות שיעלו לכם בקנסות.  לעיתים יש עיכובים שנובעים מתקלה טכנית, והם יכולים לעלות לכם במחיר התמיכה שתיפסל בשל אי עמידה בזמנים. עם המומחים שלנו תוכלו להיות רגועים ולדעת שאנו מטפלים בשבילכם במערכת מרכב"ה מא' ועד ת'.

השרותים שלנו

השרותים שלנו

הקמה ואסטרטגיה

תכנון וליווי מהלכי הקמה
רישום והקמת עמותה / מלכ”ר
בניית תכנית עבודה
כתיבת נהלים

ייעוץ וליווי שוטף

אישור ניהול תקין לעמותה
ייצוג מול הרשויות
התמחות בהסדרת סעיף 46
הגשת בקשות לפורטל מרכב"ה

ניהול פיננסי

בניית תקציב
הנהלת חשבונות
הכנה לביקורות עומק
דוחות כספיים

ייעוץ משפטי

תקנון
הסכמים
חוזי העסקה

בואו נעשה את זה ביחד

רוצים לתאם פגישת היכרות ללא התחייבות?

עם מי אנחנו עובדים?

רוצים להקים או לעשות סדר בעמותה / בחל״צ? שנלווה אתכם בדרך להצלחה? כיתבו לנו או חייגו